ANIMATIE LATEN MAKEN

Een animatie laten maken is voor veel organisaties een sprong in het diepe. Wij zorgen ervoor dat je landt in een diep warm bad. The Unemployed Chefs (TUC) nemen je namelijk alle zorg uit handen. We verzorgen de animatie van het eerste vage idee tot de laatste finetuning. Tijdens het proces houden we je continu op de hoogte van de vorderingen, brengen we adviezen uit en krijg je alle ruimte om je eigen creatieve bijdrage te doen. Zo komen we tot een eindproduct waar iedereen gelukkig van wordt. Ontdek hieronder hoe een animatie laten maken bij The Unemployed Chefs (TUC) in zijn werk gaat.

De voordelen
Wij leveren Animatie, concept ,script, voice-over en audio
Elke opdracht een custom designteam
De beste designers verenigd
Grafisch 2D & ruimtelijk 3D
info
animatie laten maken ouwehands dierenpark
3d sleepboten voor evides
3d animatie whales voor lg
animatie laten maken radioring 538

animatie met verhaal

Een animatie valt of staat met een goed verhaal. En een goed verhaal begint in de conceptuele fase. Hierin komt jouw idee samen met de creativiteit van onze tekstschrijvers en digital artists. We gaan samen dieper in op jouw idee, stellen de kritische vragen die een kijker ook heeft en verdiepen ons in de doelgroep. Vervolgens verwerken we die informatie tot een sterk script. Een tekst die alles vertelt wat nodig is. Maar dan ook nog leuk, duidelijk en kort.

CONTACT

van script naar beeld

Wanneer het script staat is het tijd om tekst en beeld samen te brengen. Onze digital artist maakt een schetsmatige opzet voor de video aan de hand van het script en creëert een idee voor de visuele invulling. Dit heet het storyboard. In een storyboard overleg bespreken we de designs, bepalen we de koers voor de video en verwerken we alle gewenste aanpassingen. Is het storyboard akkoord? Dan veranderen de schetsen in uitgewerkte designs en brengt een grafisch vormgever de tekeningen in beweging.

MEER

WEETJES

Jij komt met een vraag of idee om een animatie te laten maken. Tijdens een briefing via videocall, telefoon , mail of elkaar ontmoeten op locatie naar keuze rol jij je idee uit. Vervolgens kun je beslissen of een tekstschrijver nodig is om jouw wensen om te zetten naar een logisch script. Want script is key. Alles valt of staat met een goed verhaal. Als concept en script zijn goedgekeurd wordt het team samengesteld. 1 of meerdere animatoren, sounddesign artist, voice-over wordt gekozen en editor wordt toegevoegd. We kunnen beginnen. Voor sommige projecten zijn slechts 2 creatievelingen nodig terwijl andere projecten vragen om een groter team. Jij bepaalt wat je aan ons over laat. Een animatie laten maken doen we tenslotte samen. Offerte? Klik hier

De duur van creatie verschilt per animatie. Sommige projecten zijn vanaf een eerste briefing tot het eindproduct klaar in 2 tot 3 weken. Andere animaties vragen door techniek, rendertijd of gebruik van 2D of 3D meer tijd. Laat ons jouw deadline weten en we kijken wat we voor je kunnen doen. Maar ga bij een gemiddeld project van 30 tot 60 seconden in 2D uit van minimaal 2-3 weken. En bij een animatie in 3D van 30 seconden in Full HD of 4K resolutie tussen 4-8 weken. Wij zullen altijd vooraf een doorloop met jou doornemen, zodat je voor aanvang precies weet hoeveel tijd er nodig is om jouw animatie te creëren. Vraag naar de mogelijkheden

Om het verschil tussen 2D en 3D simpel uit te leggen kunnen we het beste een voorbeeld geven. 2D betekent tweedimensionaal, dus eigenlijk plat. Net als een schilder die op een doek schildert op een vlakke ondergrond. 3D betekent driedimensionaal en is ruimtelijk. Als een beeldhouwer die om zijn sculpt heen loopt en het van alle kant kan bewerken en bekijken. Het voordeel van 2D animatie is dat het makkelijker te maken is omdat de animator werkt met platte (illustratieve of vector) objecten, die frame voor frame worden geanimeerd. Bij een gemiddelde animatie in 2D is dat 24 frames per seconde dus 24 beelden per seconde de standaard. Bij 3D ga je een driedimensionale ruimte in als kijker en als maker. Dit vraagt meer voorwerk en is veel arbeidsintensiever. Het aantal frames per seconde is hier vaak 24 frames, maar tegenwoordig met 4K en 8K resolutie regelmatig nog hoger. Een ander verschil tussen 2D en 3D is de hoogte van realisme. Het voordeel van 3D is het creëren van hyperrealistische beelden, terwijl 2D meestal in de getekende sfeer blijft. Welke past beter bij jou? Bekijk voorbeelden op onze animatie website en maak jouw keuze!.

Op zoek naar een animatie voor jouw product of bedrijf? Dan is het goed om te kijken wat je wilt vertellen, wat je wilt uitstralen en wat voor soort merk of product je wilt promoten. De keuze voor 2D of 3D kan hierin cruciaal zijn en wij hebben hier op voorhand geen advies over. Wanneer we jouw product of merk bekijken kunnen wij aan de hand van ideeën en concepten samen met jou bepalen welke stijl en dus welke animatiesoort het best bij jou past. Kleurrijk 2D of misschien toch ruimtelijk 3D. Neem gerust contact met ons op voor meer info!

jouw verhaal tot leven

In de laatste fase brengen we jouw verhaal tot leven. Samen met jou kiezen we een voice-over die precies past. We denken hierbij actief mee en adviseren over stemkleur en uitstraling. Daarna voegen we belangrijke audio-elementen toe aan de video. Geluiden die de scènes levendiger maken, of een bedrijfsdeuntje dat moet worden toegevoegd; de mogelijkheden zijn eindeloos. En wanneer tekst, beeld én geluid één vloeiend geheel vormen begint het tromgeroffel. Jij kunt jouw animatie met trots presenteren.

INFORMATIE

gebruik een animatie

Iedere animatie kent voorgaande stappen. Toch kun je uitgebreid variëren in stijl, techniek en toon. Zo kun je kiezen voor een klassieke uitleganimatie, waarbij je een ingewikkeld onderwerp met behulp van animatie begrijpelijk maakt. Kies voor een avontuurlijke storytellinganimatie waarin je jouw verhaal met karakters tot leven brengt, of gebruik een animatie om op een ludieke manier aandacht te vestigen op jouw bedrijf of product. Bij TUC maken we 2D, 3D en Live Action animaties. Wil je weten hoe die eruit zien? Bekijk dan eens ons recente werk.

GEÏNTERESSEERD
animatie laten maken friss sherlock
animatie laten maken dhl
animatie laten maken week van het luisterboek
animatie laten maken opgelicht

animatie laten maken

Zie jij in een creatieve animatie dé manier om jouw doelgroep te boeien? En wil je weten wat onze creatieve chefs voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met de studio, deel je wensen en ideeën en we vertellen en hoor hoe jij een animatie kunt laten maken. Eerst nog oriënteren? Heel begrijpelijk. Kijk dan eens rond in ons recente werk en lees hoe ons collectief te werk gaat in onze introductie. Aangenaam…Wij zijn : The Unemployed Chefs!

INTRODUCTIE

wij bieden meer

Ben je toch niet op zoek naar een 2D- of 3D-animatie, maar heb je wel baat bij andere creatieve communicatie-uitingen? De studio van de Unemployed Chefs beschikt over een grote groep vakkundige creatievelingen, gespecialiseerd in Digital Art, Concept & Branding, Cartoon, Comic & Strip en Copywriting. Kijk rustig rond op onze website of neem contact op om te ontdekken wat wij voor je kunnen doen.
MEER

VRAAG

CONTACT

MAIL

APP

BEL

+31(0)6 25 172 696

VOLG

HQ