CARTOONS LATEN MAKEN

Welkom in de creatieve Cartoon keuken van The Unemployed Chefs. Wij zijn een digital art, film, animatie & Concept collectief bestaande uit de beste creatieve vakidioten die je maar kunt vinden. Ooit hadden we de droom om chef-kok te worden maar toen dat niet lukte zijn we maar iets anders gaan doen en dat pakte best goed uit. Je bevindt je nu in onze Cartoon gaarkeuken waar de meest uitgekookte cartoons worden bereid. Wil je zien wat er nog meer op ons menu staat of wil je een bezoekje brengen aan de Main Kitchen en meer lezen over onze Chefs of eventuele job openings, klik dan op ons menu en laat je verrassen.

De voordelen
Wij maken cartoons voor nationale kranten zoals het AD
Cartoons in veel verschillende stijlen
Spraakmakende en kleurrijke designs
Cartoons voor media en producten
info
cartoon voor Heineken regatta
cartoon van spion voor rijksoverheid provincie Overijssel
Cartoons laten maken AD Van Gogh
cartoon van belasting taxman voor dpg media

cartoon in beeld

Een cartoon is een illustratie die een nieuwsfeit of actuele (politieke) gebeurtenis op een kritische, scherpe wijze in beeld brengt, vaak met een humoristische twist. Een cartoon is bovendien het ideale middel om zwaar beladen onderwerp of delicate kwestie op een ludieke manier te belichten. De waardering voor een cartoon straalt af op de website, blog, krant of tijdschrift, wij zijn ons daar van bewust  en door onze jarenlange ervaring weten wij met spraakmakende cartoons de kijker aan het denken te zetten of toveren wij een glimlach op het gezicht met absurde of droge humor

CONTACT

cartoons op maat

Wil je actuele thema’s binnen je organisatie op een prikkelende en unieke manier onder de aandacht brengen? Dan is een cartoon een uitstekend middel.  Denk bijvoorbeeld aan een reeks cartoons die de missie en visie van je bedrijf helder en met een dosis humor uitbeelden. Of cartoons die werknemers binnen jouw bedrijf op een grappige manier wijzen op hun werkprotocollen of veiligheidsnormen. Wij maken unieke en pakkende cartoons op maat voor al uw interne communicatie uitingen

MEER

WEETJES

Cartoon en karikatuur worden vaak met elkaar verwisseld en verweven. Toch zijn het wel degelijk twee verschillende illustratie vormen. Een cartoon is een tekening die actuele gebeurtenissen op de hak neemt of scherp reageert en ingaat op maatschappelijke trends en nieuwsfeiten. Vaak wordt hier een koptekst gebruikt om de situatie aan te duiden of spelen bekende personen het lijdend voorwerp in zo'n prent. Zoals bijvoorbeeld Trump, Rutte of het Koninklijk huis. Een karikatuur daarentegen is een illustratie die minder gericht is op de actualiteit maar die vooral de spot drijft met een persoon. Deze worden dan op ludieke en soms kwetsende wijze neergezet en is vaak bedoeld om de persoon in kwestie belachelijk te maken. Meer info? Klik hier!

Wij werken in alle formaten. Van A-5 formaat tot levensgroot. Vertel ons jouw wensen en wij kijken of we deze kunnen realiseren. Doordat we digitaal de cartoons tekenen kunnen wij rekening houden met de meest gekke formaten. Werk jij voor een krant dan adviseren wij minimaal 3 kolom met uitloop naar een dragende plaat van 5 kolom. Voor web, blog en online toepassingen zijn vierkante cartoons vaak zeer geschikt. Dit in verband met mobiel gebruik. Klik hier voor meer informatie

Wij illustreren digitaal. Dit betekent met tekenscherm op de computer. Al onze cartoons zijn 100% digitaal geïllustreerd. Een van de voordelen van digitaal cartoons tekenen (in tegenstelling tot traditioneel werken met pen/potlood op papier) is de snelheid. Altijd de maximale kwaliteit voor print en de mogelijkheid voor eventuele aanpassingen. Tijdens ons werk voor landelijke kranten zoals het AD en DPG Media komt dit zeker van pas en kunnen wij hierdoor snel schakelen en krappe deadlines zijn ook dan geen probleem. Bezoek onze website en laat je verrassen.

Jij hebt een onderwerp en werkt voor een krant, website of magazine. Je legt jouw ideeën bij ons neer en na overleg kunnen wij dan aan de slag. Het idee is het meeste werk. Dus geef ons even een uurtje (of twee) We komen dan met een origineel concept of naar gelang jouw aanvraag met een paar ideeën. Deze zijn dan grof geschetst. Als je deze in de mail hebt ontvangen mag je daar op schieten. Wat vind je leuk en raakt het de essentie die jij zoekt. Als we het concept duidelijk hebben staan dan volgt de invulling. Je ontvangt daarna het uiteindelijke resultaat en dan is er nog een mogelijkheid voor aanpassingen. Na akkoord ontvang je de cartoon in bestandsformaat naar keuze per mail of als print en kun je de cartoon voor jouw doeleinden gaan inzetten. Klik hier voor voorbeelden en vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

veel oog voor detail

We kijken niet graag naar anderen en volgen onze eigen koers bij het maken van onze cartoons, en onderscheiden ons door ons oog voor detail. Alle cartoons worden door ons op maat gemaakt, perfect afgestemd op je boodschap én je doelgroep. Heb je zelf al een idee van hoe je cartoon er uit moet komen te zien? Vertel het ons en wij gaan meteen voor je aan de slag. Maar ook als je er nog niet helemaal zeker van bent dan denken wij graag met je mee om tot de perfecte cartoon te komen.

INFORMATIE

een duidelijk beeld

Bij het laten maken van een cartoon komen verschillende aspecten kijken waardoor het onmogelijk is om een vaste prijs op te geven. Heb je al een duidelijk beeld van wat je wil visualiseren of wil je ons mee laten denken over je cartoon? Op zoek naar de meest gedetailleerde en unieke cartoons? Informeer dan gerust eens naar de mogelijkheden
GEÏNTERESSEERD
cartoons concept star wars en kfc voor instagram
cartoon voor pwc diversity campagne
cartoon capdesign voor qmusic
cartoons voor hack the poacher campagne

cartoon of karikatuur

Cartoon en karikatuur worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar worden in onze keuken wel degelijk als eigen specialismen beschouwd. De karikatuur is een spotprent, die mensen aan het lachen maakt. Een cartoon is een getekende illustratie die verschillende doelen kan dienen. Amuseren zeker, maar ook informeren of juist bekritiseren. Bij TUC creëren we zowel cartoons als karikaturen. Wil je de verschillen zelf ontdekken? Bekijk dan ons recente werk.

CONTACT

bekijk ons aanbod

Is een cartoon toch niet helemaal wat je zoekt en wil je bijvoorbeeld liever een illustratie of een karikatuur laten maken? Geen probleem, klik hier voor meer informatie over illustratie laten maken of voor karikatuur laten maken!
MEER

VRAAG

CONTACT

MAIL

APP

BEL

+31(0)6 25 172 696

VOLG

HQ